Vackor Tagóvoda

A BP18 Egyesített Óvoda Pestszentimrei Vackor Tagóvoda kertvárosi környezetben helyezkedik el. Óvodánkhoz közel van a kerületi kiserdő, mely környezeti tényező befolyásolta pedagógiai céljaink és feladataink kialakítását. Az óvoda gyermek és környezetbarát épületében, tágas udvarán törekszünk annak megjelenítésére, hogy a mozgásfejlesztés és környezeti nevelésünk értékei láthatóak legyenek. Szem előtt tartjuk, hogy a gyermek fejlődéséhez elengedhetetlen a nyugodt, biztonságot teremtő, bizalmon alapuló derűs légkör. Óvodai csoportjainkat különböző életkorú gyermekekből szervezzük. Négy, vegyes életkorú csoportunk működik, melyből egyben német nemzetiségi nevelés folyik. Az óvoda külső és belső feltételei ideális környezetet biztosítanak a gyermekek optimális fejlődéséhez, az egészséges tevékeny életmód kialakításához, a német nemzetiségi csoportban a német nemzetiségi kultúra megalapozásához.

Aktuális
A tagóvodában a 2022/2023. nevelési évben a nemzetiségi kétnyelvű óvodai nevelés szünetel.

Az aktuális nevelési évben német nemzetiségi pedagógus szakember hiány miatt, a nemzetiségi kétnyelvű óvodai nevelés szünetel.

Anyák napja

2022. május 2-án egyénileg köszöntjük az ÉDESANYÁKAT

Húsvét

Húsvéti hagyományok

Zöld hírek
Egészségnap

Tagóvodánkban nagy jelentőségű az egészség- és környezeti nevelés a kisgyermekek személyiségfejlesztésében.

Föld napja

Óvodánkban fontos feladatunk, hogy megalapozzuk a gyermekek környezettudatos magatartását, környezetünk iránti érdeklődést, és tevékenyen vegyünk részt környezetünk tisztán- és rendben tartásában

Víz világnapja

A Víz világnapja (március 22.) a környezet- és természetvédelemhez kapcsolódó ünnepünk.