Kedves Szülők!

Március 26-án 9-12 óra között szeretettel várjuk Önöket óvodánkban egy nyitott nap keretein belül.

Idén sajnos a gyerkőcök nélkül tudjuk megtartani ezt az alkalmat.

Lehetőségük lesz betekinteni a csoportszobákba, és kérdéseket feltenni a kollégáknak.

 

 

A szülők számára ismertető nyomtatvánnyal készülünk ezen a napon, melyet kinyomtatva el is vihetnek magukkal.

Online formában az alábbiakban olvasható.

ÖRÖMMEL ÜDVÖZÖLJÜK ÖNÖKET  

a „ NAPRAFORGÓ „

TAGÓVODÁBAN

 

A nyitott nap keretein belül bepillantást nyerhetnek a dolgos szorgos hétköznapok varázsába. Bár a gyermekek jelenléte nem pótolható, de ízelítőül itt hagytak egy pici szeletet a mindennapok varázsából, melyet szeretettel kínálunk Önök számára!

 

 Érezzék otthon magukat nálunk!       

 

(az óvoda valamennyi    dolgozója)

 

A Napraforgó Óvoda Pestszentlőrincen, a Gloriett lakótelepen, a Péterhalmi erdő közvetlen szomszédságában működik. Nevelési programunkat a Bp 18 Egyesített Óvoda „Színes világ programja” és egyedi arculatunk megőrzésének céljából a korábbi „Gilice program „színes ötvözete tükrözi.

Az óvoda hat csoportjában 10 óvodapedagógus és 3 szociálpedagógus és 6 dajka foglalkozik a gyermekekkel.  Óvodánk, hallássérült gyermekeket befogadó intézmény.

Óvodánk udvara, jól felszerelt csoportszobái, játék és eszközkészlete lehetőséget teremt a gyermekek számára szükséges optimális környezet kialakításához. A tágas udvari tér mellett rendelkezünk egy Sportudvarral, mely a környéken egyedi jelleggel bír és ahol a gyermekek kibővített és különleges sport és játékeszközökön sajátíthatják a fejlődésükhöz nélkülözhetetlen készségeket, képességeket.

A családok, a szülők az év bármely időszakában bepillanthatnak a csoportok életébe, a szervezett tevékenységekbe. Kérdezhetnek és a gyűjtőmunkába történő bekapcsolódás alkalmával segíthetik, projektjeink megvalósulását. Ezek a lehetőségek az együttnevelés elvének megvalósulását szolgálják.

 A családokkal való kapcsolat és közös munka erősítését szolgálják csoportos és óvodai szintű hagyományaink, programjaink is. Az elmúlt években sajnos a pandémia időszaka kihatással volt a rendezvényeinkre a kapcsolattartás formájára, de bízunk abban, hogy hamarosan a megszokott módon és körülmények között tehetjük tartalmassá a családokkal való együttlétet. Az őszi óvodába lépést, ismerkedést, segíti a kerti „Napraforgó  nap”, közös játékokkal, sportos és kézműves tevékenységekkel. Követi az Állatok világnapja, ahol élő és a gyermekek számára kedves kisállatokkal ismerkedhetnek, barátkozhatnak a gyermekek. 

 

Az őszi napok nem múlhatnak el a tökjó”Tökfaragó buli „nélkül, mely egy közös alkotó délután formájában kerül megvalósulásra. Az elkészült egyedi, díszes töklámpások fénye ilyenkor beragyogja a környéket, elvarázsolva az erre sétálókat. A téli hideget, szürkeséget az „Advent” időszaka teszi meghitté, ahol alkotó délután keretében a fények és a karácsonyi illatok izgalmas keveréke teszi igazán varázslatossá.

Ezt követően a gyermekek jelmezes farsangi mulatságon vesznek részt, ahol félelmeik eldobásával elűzik a fázós, hideg napokat. 

Számos programunkat átszővi a környezet iránt érzett elhivatottságunk. Szoros kötelék köti össze gyermekeinket a madárvilággal, ismerik őket és a csoportszoba ablakán kitekintve mindig üdvözölhetik kis barátaikat. Az évszakok, a természet változásait, értékeinek közvetlen megtapasztaltatására kiváló lehetőséget biztosít a szomszédos erdő, mely közkedvelt séta és kirándulóhely a környéken lakók számára.

 Nevelőmunkánk során legfontosabb elvként tarjuk szem előtt, hogy a gyermekek elsődleges és legfontosabb tevékenysége a játék. Mi a mindennapok során játszunk ezzel kínálva a gyermekek számára a megismerést a megtapasztalás, az önálló  gondolkodás nyújtotta élményt! 

A saját maga által megtapasztalt dolgok, ismeretek és elsajátított tudás ösztönzik a gyermekeket, arra, hogy lássanak, figyeljenek, problémahelyzeteket, feladatokat oldjanak meg. Kezdeményező, felfedező megnyilvánulásaikat értő, elfogadó és megerősítő képzett és gyakorlott óvodapedagógusok irányítják. A felkínált és a szabadon választott játéktevékenységek a pedagógusok tudatos tervezőmunkája által fejlődnek a gyermekek képességei, készségei, mely táptalaja az iskolássá válás természetes folyamatának. Az óvoda előkertje a gyermekek azon képességeinek fejlesztésére, mely felkészíti őket a felnőtt lét adta élethelyzetek megoldására!

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY ÉRDEKLŐDÉSSEL OLVASTA  RÖVID BEMUTATKOZÓNKAT!

 

                       Az óvoda pedagógusai és valamennyi dolgozója

 

 

Az Óvodai jelentkezés időpontja: 2022.05.02.-05.online formában. További információért keressék majd az  az Egyesített Óvoda honlapját!

Az óvodai beiratkozáshoz szükséges iratok:

a gyermek 

                Születési anyakönyvi kivonata, 

                    Lakcím azonosító hatósági kártyája, 

                            Taj kártyája;

a beírató gondviselő 

                  Személyazonosító okmánya, 

                       Lakcímkártyája.

 

1186 Budapest, Tövishát u. 6.                        

Tel: 294 –4138   Fax: 297 – 5113

e-mail címünk:  napraforgo@bp18ovoda.hu

 

Bemutatkozó filmünk elérhető a BP18 Egyesített Óvoda 

honlapján!

https://bp18ovoda.hu/hirek/tagovodat-bemutato-kisfilmek/napraforgo-tago-voda-bemutatkozo-film-2021

 

Nyitvatartási idő:  630-1730

Pénteken: 630-1700

 

A tagóvoda vezetője:

Darmosné Hunyadi Ágnes

 

Az óvoda alapítványa: 

„Gilice Alapítvány”

18233449-1-43