A tehetséges gyermekek fejlődését/fejlesztését támogató eszközök beszerzésére kiírt pályázaton a kerületi óvodákat, általános iskolákat támogató civil szervezetek, alapítványok pályázhattak.

A pályázaton beszerzett eszközök biztosítják a tehetséggondozó eszközökhöz való egyenlő hozzáférés előmozdítását az intézményekben, a tehetség kibontakoztatására lehetőséget nyújtó tehetségműhelyek megvalósítását valamint a tehetségtámogató óvodai- iskolai környezet megteremtését, fenntartását.

A pályázat célkitűzése:

a nevelési, oktatási intézmények pedagógiai eszközkészletének bővítése

esélyegyenlőség teremtés, hogy minden gyermek tehetsége, kreativitása, képességei szerint kibontakoztathassa rejtett képességeit, megmutathassa miben tehetséges

az óvodai és iskolai környezetben a mindennapi tevékenységek során széleskörű fejlesztés, tehetséggondozás megvalósítása

A tehetségről való differenciáltabb gondolkodás, az akár soha teljesítménybe nem forduló tehetséget is feltételezi mindenkiben. Ez a gondolkodás a gyermek személyiségének, képességeinek erős és gyenge oldalának feltárását tekinti alapnak, valamint esélyegyenlőséget teremt minden gyermek számára, hogy kibontakoztathassa rejtett képességeit.