Takácsné Boda Erzsébet vagyok, a BP18 Egyesített Óvoda Pestszentlőrinci Mocorgó Tagóvodájának vezetője, szakvizsgázott óvodavezető.

1987- ben kezdtem dolgozni a kerületben, mint óvodapedagógus, 2003 óta óvodavezetőként, 2020 óta tagóvoda- vezetőként tevékenykedem a Mocorgó tagóvodában.

Óvodapedagógusként és vezetőként arra törekszem, hogy a gyermekek és a dolgozók javát szolgáljam. Hiszem, hogy akkor működik jól az óvodánk, ha a gyermekek örömmel érkeznek, és jól érzik magukat a nap folyamán, ha a szülők bizalommal fordulnak hozzánk, hiszen ránk bízzák legféltettebb kincsüket, gyermeküket.

Célom, hogy olyan szakmai felkészültséggel rendelkezzem, melynek segítségével céljaink megvalósulásához a legeredményesebben járulhatok hozzá, és a testület tagjaiból felszínre tudjam hozni a bennük rejlő legjobb képességeket. Humánus vezetési attitűdömmel szeretném elérni, hogy egymásra figyelő, egymást segítő kollégák alkossák közösségünket, hiszen így vagyunk képesek közös sikereket elérni.

Munkám során hiszem és képviselem, hogy:

️ Az óvodában fő szabály a gyermekközpontúság, a gyermekek mindenek felett álló érdekének képviselete.

️Feladatunk a hátrányos helyzetű, integrálható, más szociokulturális környezetből érkező gyermekek – családok beilleszkedésének segítése.

️Kapcsolattartásunknak a szülőkkel kölcsönösen együttműködőnek, elfogadónak, a gyermekek érdekeit szem előtt tartónak, szakmát képviselőnek kell lennie.

️A környezet megismerésére nevelést szívügyemnek tekintem. Vallom, hogy meg kell tanítani a gyermekeket a világra rácsodálkozni. Sétáink, kirándulásaink, kialakított tanösvényünk is ezt a célt szolgálja.

️ Óvodai és intézményen kívüli közös programokkal hozzájárulunk a gyermekek személyiségfejlődéséhez a közösségi érzés kialakításához.

️Fontosnak tartom a közösség alakítását, a csoporthoz tartozás élményének kialakítását, elmélyítését a gyermekcsoportokban és a felnőtt közösségben egyaránt.

️ Hagyományaink ápolására, kialakítására, megtartására nagy gondot fordítok, hiszen múltunk része jelenünknek, de az innováció a mozgatórugója a folyamatos fejlődésnek.

️ A minősítő eljárásokon résztvevő kollégák és az óvodapedagógus jelöltek mentorálását fontos feladatomnak tekintem. Hiszen, ha pozitív élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodnak, megismerik hivatásunk szépségeit nagy eséllyel maradnak a pályán, és lelkes óvodapedagógusként dolgoznak a továbbiakban.