Hivatásom választásának legfőbb oka az a gyermekszeretet, amely munkám során mindig vezérelt, vezérel ma is. 1987 óta dolgozom az akkori Kosztolányi Összevont Óvodákban, későbbi nevén a Pestszentlőrinci Kerekerdő Tagóvodában.

 

1997-től ugyanabban az épületben dolgozom csoportos óvodapedagógusként - 2000-től tagóvoda vezetői feladatokat is ellátok, 2007-től általános vezető-helyettesi, 2020-tól a B P18 Egyesített Óvoda Kerekerdő tagóvodájának vezetőjeként végzem a tagóvoda szakmai életének irányítását.

Mesterprogramom kidolgozását a 12 éves OTP-MOL Bozsik program sportcsoportvezetői tevékenységemre alapoztam, mely program a tehetséggondozás mellett, segíti a mozgásbeli hiányosságok általános, majd specifikus pótlását, a motorikus képességek fejlesztését, ezzel nagymértékben segítve az iskolára való felkészítést, a mozgás és így a sport népszerűsítését, nemtől függetlenül, a sportolás megszerettetését, valamint a különböző sportoláshoz használt eszközök, pályák megismerését, és ezzel a helyes szabadidős szokások kialakítását.

Szakmai munkám főbb mozgatórugói:

️Az óvodáskorú gyermekek színvonalas, életkornak megfelelő fejlesztése, nevelése.

️Az óvoda-iskola közötti zökkenőmentes átmenet, melyhez elengedhetetlen a gyermekek iskolára felkészítése az óvodába lépés pillanatától.

️ Kölcsönös, őszinte kapcsolat kialakítása a szülőkkel.

️A partner intézményekkel - Pedagógiai Szakszolgálat, Iciri-Piciri Bölcsőde, Vajk sziget Általános Iskola, Védőnői hálózat- való jó kapcsolat kialakítása, fenntartása

️ Pályázatok megírása, mely az intézmény fejlesztésére, eszközállomány bővítésére irányul.

️Élményekben gazdag, csapatépítő programok szervezése.

️ Tehetséges gyermekek gondozása, fejlesztésre szoruló gyermekek megsegítése, integrálás, differenciálás.

️Tanösvény kialakítása az óvoda udvarán.

️Mentori feladatvállalás a szakma iránt érdeklődő óvodapedagógus hallgatók gyakorlatának megszerzésében, illetve a Bozsik programba bekapcsolódó kerületi óvodapedagógusok munkájának megsegítésében.

️„Minden ami mozgás” munkaközösség vezetőjeként a kerületi szakmai életben való aktív részvétel

Kékesi Szilvia intézményvezető értékelve a szakmai tudásom, az intézményért végzett  munkámat felterjesztett a „Kerület óvodapedagógusa” címre, melyet nagy megtiszteltetésemre 2021-ben Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata odaítélt.

Úgy gondolom, hogy egy intézményben a vezető és minden dolgozó együttes közös munkája a legmeghatározóbb a célok elérése érdekében. Tudom nem könnyű feladat, de egy bizalmon alapuló kapcsolatrendszer, humánus légkör megteremtésével, az eddig elfogadott értékek mentén haladva, az eddig elért eredményekre összpontosítva közös sikereket érhetünk el.